Skip to main content

Samenwerking met Kringloopwinkel voor Vreemd en Oud Geld


Samenwerking met Kringloopwinkel voor Vreemd en Oud Geld
De Lionsclub in Haaksbergen doet sinds een paar maanden mee met de landelijke Lionsactie Vreemd en Oud Geld . Een flink deel van het ingezamelde geld kwam van de plaatselijke Kringloopwinkel Wawollie. Wawollie reageerde op een artikel in de krant: “We hebben nog een 'bak vol' met oud en vreemd geld en willen dit na het lezen over de Lionsactie graag schenken aan het goede doel”.

Bij Kringloopwinkels wordt regelmatig oud en vreemd geld gebracht. Bovendien worden deze winkels ingeschakeld bij het ontruimen van een huis van een overledene. Dit levert een flinke voorraad oud geld op, maar het is voor de Kringloopwinkels te specialistisch om dit geld om te zetten in euro’s. Daarom is samenwerking met de Lionsactie Vreemd en Oud Geld interessant. Een goed idee voor andere Lionsclubs in ons land.

In Haaksbergen werd Wawollie als dank voor het goede initiatief getrakteerd op een regionale lekkernij Twentse krentenwegge. Daarvan konden de vele vrijwilligers van Wawollie lekker smullen. Op de foto wordt de krentenwegge overhandigd door Lionslid en coördinator van de actie in Haaksbergen, Stefan Fierkens.